بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانها

ساخت وبلاگ

بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانها

بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانهادسته: علوم پزشکی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 12 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

تحقیق بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانها در 20 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانها

مقدمه:

مهمترین هدف در علم دندانپزشكی پیشگیری است. پیشگیری اساسی ترین روش مبارزه با مشكل بیماری های پریودنتال می باشد و سعی بر این است كه با ارائه برنامه های بهداشتی مناسب و ارتقاء آگاهی مردم شیوع بیماری های پریودنتال را به حداقل برسانیم.

جهت برنامه ریزی های صحیح بهداشتی لازم است تا اطلاعاتی جامع و مطابق استانداردهای جهانی در اختیار داشت و با ارزیابی دقیق اطلاعات و راه های عملی مناسب مبتنی بر تحقیق راههایی جهت روش های كنترل بهداشت دهان ارائه نمود.

آموزش مستمر بهداشت دهان و دندان از ایجاد و پیشرفت این بیماری جلوگیری می كند و می تواند آن را كنترل نماید. در این مورد تحقیقات اپیدمیولوژیكی مهمی انجام شده است.

بیماری های پریودنتال همچنان با صفت شایعترین همراه می باشند و مهمترین علت از دست رفتن دندانهای افراد بالغ به شمار می آیند.

با ارائه برنامه های عملی برای ارتقاء سطح آگاهی مردم سعی بر آن است كه بتوان ایجاد این بیماریها را به حداقل رساند.

بیماری های پریودنتال از مهمترین بیماری هایی است كه از دیرباز گریبانگیر بشر بوده است و از عوامل از دست دادن دندانها بعداز سنین میانسالی می باشد.

طبق آمارهای گرفته شده بیش از 95% افراد بالای سنین 30 تا 40 سال به نوعی از این بیماری رنج می برند و متاثر گشته اند.

امروزه چنین برآورد می شود كه 67 میلیون بزرگسال آمریكا مبتلا به این گونه بیماری می باشند و بیش از 20 میلیون به دلیل ابتلا به این بیماری تمامی داندانهای طبیعی خود را از دست داده اند.

از افراد جوان، 80% از افراد میانسال و 90% اشخاص كه بالای 65 سال به این بیماری مبتلا هستند.

اگرچه به صورت تقریب تا سنین 35 سالگی اكثر جراحی های دندانی مربوط به كشیدن دندانهایی است كه بر اثر پوسیدگی از بین رفته اند لیكن بعد از آن بیماری لثه اعظم ترین و بیشترین دلیل برای از دست دادن دندانها می باشد. زیرا این بیماری جزء شایعترین بیماری های عفونی در دنیا می باشد و تقریباً 70-60% ضایعات دندانی در كشور آمریكا بعد از سنین 20 سالگی و در كشورهایی مثل هندوستان از این جد فراتر رفته و به چیزی حدود 80% رسیده است.

درصد بیماری های لثه در كشورمان نیز بالا بوده و چیزی شبیه ارقام فوق می باشد. در این میان ژنریویت به عنوان شایعترین شكل پریودنتال اهمیت مخصوصی دارد.

از آنجایی كه پلاك میكروبی عامل اصلی بیماری پریو است از این شاخص در این تحقیق استفاده شده است. كاملاً روشن است كه پلاك دندانی در بروز پوسیدگی و بیماری های پریو نقش مهمی دارد.

عامل ایتولوژی این بیماری را می توان به 2 گروه عمومی و موضعی تقسیم كرد. كه از عوامل موضعی موثر در ایجاد ژنژیویت می توان به پلاك میكروبی، جرم دندانی، ماترآلبا اشاره كرد.

كه بیش از همه عوامل باكتریال و علی الخصوص پلاك میكروبی (پلاك باكتریال) بوده است.

پلاك میكروبی به عنوان یكی از مهمترین عوامل بروز بیماری پریودنتال اعم از التهاب لثه و سایر حالات پیشرفته پریودنتیت فوق العاده مورد توجه می باشد.

مدارك موجود حاكی از این است كه حذف یا كاهش پلاك برای كنترل بیماری های لثه و پوسیدگی دندان ضرورت دارد.

لذا در درمان بیماری های پریودنتال باید به كنترل پلاك میكروبی كه اصلی ترین و مهمترین عامل ایجاد كننده بیماری است توجه خاصی مبذول داشت.

بنابراین به جرات می توان گفت كه تاكید نهایی در درمان بیماری های پریودنتال و همچنین پیشگیری از بروز آنها بر پایه زدایش و حذف پلاك میكروبی یا تغییر ماهیت آن استوار است.

اكثر بیماری های لثه قابل پیشگیری و قابل اصلاح و كنترل است در حقیقت بیماری لثه بیماری غفلت ورزی و قصور و اهمال و سستی بوده و در اثر مسامحه مراحل اولیه بیماری را ایجاد كرده و در ادامه آن شكل پیشرفته متظاهر و نمایان می گردد.

عدم آگاهی و نبود آموزش بهداشت دهان و غفلت افراد باعث سیر صعودی بیماری های لثه و دندان گردیده.

ایندكس پلاك:

Turesky - Gilmore - Glickman - Modification of the Quiqlely -
Hein (1962)

0= عدم وجود پلاك میكروبی.

1= وجود ذرات پراكنده پلاك میكروبی بر روی طوق دندان.

2= وجود یك لایه پیوسته از پلاك میكروبی بر روی طوق دندان.

3= وجود یك لایه از پلاك میكروبی وسیعتر از یك میلی متر كه كمتر از تاج را پوشانده باشد.

4= وجود پلاك میكروبی بر روی اما كمتر از تاج دندان.

5= پوشش پلاك بر روی یا بیش از تاج.


جامعه مورد بررسی و تعداد نمونه ها:

جامعه مورد بررسی در این تحقیق شامل 60نفر از افرادی هستند كه به طور مستمر به بخش پریوی دانشكده دندانپزشكی شهید بهشتی در سال 1381 و 1382 مراجعه نموده اند.

و حداقل دارای 20 دندان هستند. ممكن است كه این افراد دارای درجاتی از سلامتی یا بیماری منظور (سالم- ژنژیویت و پریودنتیت اولیه) باشند.

حداقل 20 روز روزه می گیرند و با محدوده سنی 60-18 سال و افرادی كه دارای شرایط مداخله گر باشند از این جامعه مورد بررسی ما حذف می شوند.

شرایط مداخله گر عبارتند از:

1- وجود هر نوع بیماری سیستمیك.

2- سابقه استعمال دخانیات.

3- مصرف دارو یا آنتی بیوتیك در یك ماه گذشته.

4- عمل جراحی پریودنتال و جرم گیری در طی 6 ماه گذشته.

5- پركردگی های دارای زواید اضافی.

پس از توضیحات لازم در مورد روش كار و اخذ رضایت نامه و ثبت مشخصات تحقیق شروع می شود.


روش و نحوه اجرای تحقیق:

Experimental Randomized Controlled Cross Over Study.

روش تحقیق به شكل راندوم یا تصادفی است و براساس مشاهده، مصاحبه، و فرم اطلاعاتی است. در این تحقیق 60 نفر از افرادی كه به طور مستمر به بخش پریوی دانشكده دندانپزشكی شهید بهشتی در سال 82-1381 و 83-1382 مراجعه نموده اند را انتخاب می كنیم.

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانها , تحقیق بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانها , پروژه بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانها , مقاله بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانها , دانلود تحقیق بررسی تأثیر مسواك زدن هنگام ظهر در سلامت دندانها , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق

ناب ترین پروژه های دانشجویی...
ما را در سایت ناب ترین پروژه های دانشجویی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0projenab0 بازدید : 144 تاريخ : سه شنبه 24 اسفند 1395 ساعت: 23:51