اشاره ای مختصر به تحول باستان شناسی در ایران

ساخت وبلاگ

اشاره ای مختصر به تحول باستان شناسی در ایران

اشاره ای مختصر به تحول باستان شناسی در ایراندسته: جغرافیا
بازدید: 7 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16

این تحقیق با فرمت ورد ، قابل ویرایش ، در 16 صفحه تهیه شده استاز زمان تشكیل اداره كل باستان شناسی كه خود تغییر نام یافته اداره عتیقات بوده است و امروز به عنوان <<مركز باستان شناسی ایران>> یكی از سازمان های تابع وزارت فرهنگ و آموزش عالی است بیش از نیم قرن نمی گذرد

قیمت فایل فقط 5,300 تومان

خرید

اشاره ای مختصر به تحول باستان شناسی در ایران

مقدمه

از زمان تشكیل اداره كل باستان شناسی كه خود تغییر نام یافته اداره عتیقات بوده است و امروز به عنوان <<مركز باستان شناسی ایران>> یكی از سازمان های تابع وزارت فرهنگ و آموزش عالی است بیش از نیم قرن نمی گذرد.

قدمت تأسیس گروه آموزشی باستانشناسی در دانشگاه تهران حتی به نیم قرن هم نمی رسد. این دو نهاد فرهنگی، تحقیقاتی و پژوهشی به عنوان دو تشكیلات سازمان یافته ایرانی به آن اندازه جدید هستند كه احتمالاً تدوین تاریخ چگونگی تغییرات و تحولات آن نیاز به زمان بیشتری دارد تا مدارك و اسناد رویدادهای درون سازمانی آنها را بتوان به راحتی در اختیار داشت. به همین جهت می توان عنوان اشاره مختصر بر تحول تشكیلات باستان شناسی در ایران را برای این بررسی انتخاب نمود و هدف از چنین بررسی را نظری بر فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه مطالعات باستان شناسی و تشیلاتی آن در ایران و توسط ایرانیان دانست. جدید بودن تشكیلات باستان شناسی در ایران با نهادهای مشابه در سایر نقاط جهان را با یك مقایسه ساده می توان روشن نمود. مثلاً <<با مقایسه با موطه لوور (Luvro) در پاریس كه در سال 1793 میلادی (برابر 1172هـ.ش)

در 1750 میلادی جان وینكلمن آلمانی وقتی كتاب معروف خود به عنوان <<تاریخ هنر قدیم>> را نوشت در آن میزان و ملاكی برای تغییر سبك های مختلف هنری ارائه نمود. به عنوان پدر علم باستانشناسی نامیده شد و یا هنگامی كه جنس جاكوب آسموسن وارسا درس سال 1884 میلادی كتاب معروف خود را تحت عنوان <<ادوارد باستانی دانمارك>> منتشر نمود و در آن درباره تقسیم ادوار مختلف باستانی به سه گروه سنگ و برنز و آهن كه قبلاً توسط استادش كریستین جورگنسن تامسن پیشنهاد ارائه شده بود مفصلاً توضیحاتی داد و ضمن آن برای جلوگیری از انهدام میراث فرهنگی ترقی را ارائه نمود رسماً به عنوان اولین باستانشناس در تاریخ مطالعات باستانی شناخته شد و بعدها به مقام استادی بخش باستان شناسی در دانشگاه دانمارك در كپنهاك رسید و همچنین مدرسه مطالعات و تحقیقات باستانی در پاریس كه قسمتی از تشكیلات موزه لوور بود وبه نام مدرسه لوور در سال 1882 میلادی رسماً به كار آموزش باستانی و تربیت باستان شناسان پرداخت. اولین گروه دانشجویان باستانی دانشگاه تهران حدود سال 50 - 1949 میلادی فارق التحصیل شناخته شدند.

برای پیگیری چگونگی تكوین و تطور تكاملی تشكیلات باستان شناسی در ایران كه گاهی با وقفه و سكته همراه بوده و زمانی نیز به طور طبیعی و جبری مسیر خود را طی می نموده است ابتدا به خلاصه ای از جدول زمان بندی تحولات سازمانی تشكیلات باستان شناسی نظر می افكنیم و سپس به شرح مختصری از نكات برجسته آن بسنده می نماییم.

توجه ایرانیان به میراث فرهنگی

قبل از ورود به بحث اصلی كه چگونگی تكوین و تكامل تشكیلات باستانشناسی در ایران است، چگونه توجه ایرانیان را در ابتدای امر نسبت به میراث فرهنگی و آثار باستانی باید به اختصار مورد مطالعه قرار داد. بر اساس مدارك موجود چنین به نظر می رسد كه در ابتدای توجه ایرانیان به آثار باستانی از حد یك تفنن زودگذر و موقت كه اكثر اوقات با انهدام و ویرانی آنها نیز همراه بوده است تجاوز نمی شود. 1) در این باره بهترین شاهد مدعای اعترافات محمد حسن خان اعتماد السلطنه است كه ضمن خاطرات روز شنبه 12 جمادی الاول سال 1303 هـ . ق كه مطابق است با بهمن ماه 1264 هـ .ش چنین نوشته شده است:

<< ... بعد از نهار خانه آمدم. تا عصر مشغول خواندن مسكوكات كهنه شدم. تازه به این خیال افتادم. سكه كهنه جمع می كنم>>

نوع فایل: word

سایز:20.0 KB

تعداد صفحه:16

قیمت فایل فقط 5,300 تومان

خرید

برچسب ها : اشاره ای مختصر به تحول باستان شناسی در ایران , دانلود اشاره ای مختصر به تحول باستان شناسی در ایران , اشاره ای مختصر به تحول باستان شناسی در ایران , تحول باستان شناسی در ایران , باستان شناسی , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه

ناب ترین پروژه های دانشجویی...
ما را در سایت ناب ترین پروژه های دانشجویی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 0projenab0 بازدید : 138 تاريخ : سه شنبه 24 اسفند 1395 ساعت: 23:51